Δεκελείας & Ξενοφώντος 19, Αχαρνές Αττικής

 Επικοινωνία
210 24 60 232 - 694 28 55 459

Δυσαριθμησία II

Ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου με την δυσαριθμησία θα αναφερθούμε στην πλευρά του γονέα από τη στιγμή που έχει εντοπίσει ή υποψιάζεται στο παιδί του κάποιες παραπάνω δυσκολίες στο κομμάτι των μαθηματικών.

 

Αρχικά προτείνεται να έρθετε σε επαφή με ειδικούς θεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς, αυτοί θα σας κατευθύνουν στο αν το παιδί παρουσιάζει κάποιες ενδείξεις που παραπέμπουν σε δυσαριθμησία.  Εφόσον κριθεί αναγκαίο ξεκινάει το παρεμβατικό πρόγραμμα του παιδιού. Σε επίπεδο πρόληψης, αν το παιδάκι σας είναι σε προσχολική ηλικία προτείνονται Εργοθεραπείες και Λογοθεραπείες δεδομένου ότι υπάρχουν δυσκολίες κινητικού συντονισμού, προσανατολισμού, μνήμης κ.ο.κ. Θα χρειαστούν συνεδρίες με ειδικό παιδαγωγό, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για το αποκαταστασιακό πρόγραμμα του παιδιού. Οι συνεδρίες με τον ειδικό παιδαγωγό γίνονται σε εβδομαδιαία βάση ανάλογα και με συχνότητα ανάλογη των αναγών του παιδιού.


 

Ανδρονίκη Μαρινέλη

Εργοθεραπεύτρια

Υπεύθυνη του Κέντρου Έργο Αγάπης (Δεκελείας & Ξενοφώντος 19, Μενίδι)

Στόχος του Κέντρου μας

Είναι τα παιδιά και οι έφηβοι να επιτύχουν την μέγιστη αυτονομία στους τομείς λειτουργικής ενασχόλησης (δραστηριότητες καθημερινής ζωής, σχολείο, παιχνίδι) μέσα από την έγκυρη διάγνωση & τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης που εφαρμόζουμε. Παράλληλα συμβάλλουμε στην στήριξη της οικογένειας παρέχοντας συμβουλευτική γονέων & workshops.

ergoagapis.gr

Έργο αγάπης... Έργο έμπνευσης & δημιουργίας!
Έργο φροντίδας, κατανόησης, αλληλεγγύης. Έργο ζωής!